;
Acupunctuur bij verslaving en slechte gewoontes
09 maart 2022 

Acupunctuur bij verslaving en slechte gewoontes

Acupunctuur wint snel aan populariteit omdat het kan helpen bij het succesvol aanpakken van verslaving en slechte gewoontes. De effectiviteit is niet beperkt tot ernstige verslavingen zoals alcohol en harddrugs, maar kan ook met succes worden gebruikt om minder ernstige aandoeningen zoals nicotineverslaving en overmatig eten aan te pakken.

Acupunctuur wordt gebruikt om de niveaus van endorfine in het zenuwstelsel te verhogen, wat een belangrijke rol speelt bij het creëren van natuurlijke pijnstillers voor het lichaam. Door acupunctuur te gebruiken om de niveaus van endorfine te verhogen, kan het lichaamssysteem de verslavingen met succes aanpakken.

Sommige behandelingen omvatten het inbrengen van de acupunctuurnaalden in de buitenkant van de oren. Deze naalden worden gedurende een periode van ongeveer twintig minuten op drie tot vijf verschillende punten ingebracht.

Dit helpt om de kalme en vredige geestesgesteldheid te simuleren.

Drie van de vijf naalden zijn bedoeld om de lever, de nieren en de longen te versterken, de belangrijkste organen die direct met elkaar in verband staan of worden veroorzaakt door de verslaving. Soms zijn in eerste instantie dagelijkse behandelingen nodig, daarna variëren de behandelschema's van twee keer per week tot drie keer per week.

Naarmate de verslavingstoestand beter beheersbaar wordt, worden de acupunctuurbehandelingen verder uit elkaar geplaatst. Idealiter zouden deze behandelingen ongeveer drie tot vier maanden moeten duren om een volledige uitroeiing van de verslaving te garanderen.

Verrassend genoeg wordt nicotineverslaving niet als een zeer ernstige verslaving beschouwd, waardoor slechts een paar acupunctuursessies van controle nodig zijn. Na ongeveer vijf tot zes acupunctuursessies is de nicotineverslaving volledig uitgeroeid.

Naast de duidelijke vermindering van de verslaving zijn er andere positieve resultaten opgemerkt, zoals een beter gevoel van welzijn, ontspannen en verbeterd slaappatroon.

Download nu het gratis e-book: De 5 lichaamstypen in de Chinese geneeskunde

Gratis e-book: de 5 lichaamstypen in de Chinese geneeskunde. Ontdek welk type jij bent. En hoe je er zoor zorgt dat je in balans bent en blijft.

Direct hier downloaden

Reactie plaatsen