;

Meest voorkomende oorzaken van ernstige rugpijn

Rugpijn is een medische aandoening die veel mensen plaagt. Het wordt ervaren door jonge volwassenen, mensen van middelbare leeftijd en senioren. Het kiest geen ras of geslacht. Rugpijn is een van de populaire redenen waarom veel mensen naar de dokter gaan. De pijn kan variëren van licht ongemak tot ernstig. Ernstige rugpijn kan zo pijnlijk zijn dat de patiënt niet langer in staat is om de dingen te doen die hij wil doen. Door de oorzaken van rugpijn te kennen, kunt u stappen ondernemen om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat u een bevredigend leven heeft. Hier zijn enkele van de oorzaken van rugpijn.

Slechte houding - dit is een van de meest voorkomende oorzaken van rugpijn. Als u te veel zakt, stelt u uw ruggengraat bloot aan onnodige druk die na verloop van tijd kan leiden tot pijn in uw rug. Een slechte houding belast uw wervelkolom. Het overwerkt ook de rugspieren die niet zijn ontworpen om de druk gedurende een bepaalde periode op te nemen. Om rugpijn door een slechte houding te voorkomen, is het ten zeerste aan te raden om altijd je rug recht te houden. Of u nu zit, staat of loopt, een rechte rug kan zeker zorgen voor een veilige en gezonde rug die pijnvrij is.

Whiplash – als u na een auto-ongeluk een whiplash krijgt, zijn uw ruggengraat en spieren mogelijk overbelast en overbelast. Ook als u direct na het ongeval niets voelt, kunt u enkele dagen later rugpijn krijgen. Het is zeer belangrijk dat u direct nadat u een whiplash heeft opgelopen naar een arts gaat om uw rug te laten onderzoeken. De arts kan uw aandoening mogelijk eerlijk behandelen voordat deze erger wordt.

Gebrek aan lichaamsbeweging - gebrek aan lichaamsbeweging verzwakt de spieren in uw rug. Dit maakt het voor hen erg moeilijk om u te helpen de juiste houding aan te nemen. Zwakke rugspieren maken je slap. Te veel slungelig zal zeker leiden tot rugpijn.

Te veel lichaamsbeweging – te veel lichaamsbeweging veroorzaakt ook rugpijn. Als u uw spieren te veel traint, kunnen ze last krijgen van vermoeidheid en overmatige spanning die dagen in beslag zal nemen om te genezen. Vaak kan rugpijn door te veel inspanning worden behandeld met voldoende rust. Zorg er altijd voor dat je net genoeg beweegt.

Obesitas – zwaarlijvige mensen oefenen dagelijks te veel druk uit op hun rug. Hun rugspieren worden gedwongen veel gewicht op zich te nemen. Dit is de reden waarom veel zwaarlijvige mensen ernstige rugpijn hebben, zelfs na slechts een korte wandeling. Als je dit ervaart, wordt het ten zeerste aanbevolen dat je eraan werkt om die overtollige kilo's kwijt te raken.

Reactie plaatsen