;

Paar van de oorzaken van lage rugpijn

Over de hele wereld heeft ongeveer 80 procent van de mensen lage rugpijn, en dit wordt behoorlijk vervelend, vooral als je zelfs de meest alledaagse taken probeert uit te voeren. Er zijn verschillende gradaties waarin deze pijn kan worden gevoeld, variërend van acuut tot chronisch. Er zijn verschillende oorzaken van lage rugpijn en we gaan er in dit artikel een aantal behandelen.

Wat u moet weten als het om ziekten gaat, is de oorzaak of de wortel van het probleem. Door uzelf te laten controleren door een arts en de juiste diagnose voor uw situatie te krijgen, kunt u de geschikte oplossingen vinden voor uw gezondheidsproblemen. Op deze manier kunt u zich ook voorbereiden op eventuele terugkerende aanvallen, of zelfs helemaal voorkomen dat ze ooit weer gebeuren.

De volgende zijn mogelijke oorzaken van het ervaren van lage rugpijn:

● Overmatig gebruik, of misschien blessures aan uw spieren

● Te veel belasting van de ligamenten en rugspieren, vooral de facet- en sacro-iliacale gewrichten

● Ernstige druk op de zenuwwortels

● Te veel zwaar tillen, uw rug draaien of het onderste deel van uw lichaam te veel buigen

Dit zijn natuurlijk slechts enkele van de meest voorkomende oorzaken van lage rugpijn. Er zijn er nog een paar waar dat vandaan komt, waarvan de meeste zullen leiden tot nog ernstiger aandoeningen die een tol van je lichaam zullen eisen, zoals:

● Hernia - Dit wordt veroorzaakt door constante trillingen of extra belasting en druk op het onderste deel van uw rug. Wanneer dit gebeurt, drukt het schijfmateriaal zich op je zenuwen en veroorzaakt daardoor veel pijn.

● Spinale stenose - Deze aandoening wordt gedefinieerd als de vernauwing van uw wervelkanaal, waarbij de ruimte eromheen en de zenuwwortels beginnen te verkleinen als gevolg van artritis. Dit resulteert in extra druk en dat stekende, knellende gevoel dat je zenuwen in hoge mate kan verergeren.

● Spondylose – Medische experts noemen dit vaak een soort artritis die uw wervelkolom aantast, voornamelijk veroorzaakt door de snelle degeneratie van het menselijk lichaam naarmate we ouder worden.

● Infectie van de wervelkolom – Er kunnen veel infecties optreden in de wervelkolom, waardoor deze warmer en gevoeliger wordt. Dit zal resulteren in veel pijn gevoeld in dit specifieke gebied van de menselijke anatomie.

● Ischias – Dit is een nogal scherpe pijn die helemaal naar je billen kan schieten, en zelfs tot aan de achterkant van je benen voelbaar is. Dit gebeurt omdat een hernia een ischiaszenuw raakt, wat resulteert in extreme pijn.

Dit zijn slechts enkele van de oorzaken van lage rugpijn die iedereen kan overkomen. Met dit in gedachten, zorg er altijd voor dat je een gezonde levensstijl aanhoudt om te voorkomen dat zoiets ooit gebeurt.

Reactie plaatsen