;

Acupunctuur versus westerse geneeskunde

Als je aan acupunctuur denkt, wat zijn dan enkele van de beelden die in je opkomen? Maar meteen moet een foto van een zwarte ketelpot met een heleboel brouwsels en naalden in je opkomen. Aan de andere kant hoeft acupunctuurtherapie niet zulke vreselijke beelden in het hoofd te verzinnen. Als u echter ooit heeft nagedacht over de mogelijkheid dat acupunctuur de westerse geneeskunde kan vervangen, heeft u het mis. Aan de andere kant zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee fundamentele ideeën van geneeskunde, en in dit artikel zal het idee van acupunctuur het tegen elkaar opnemen in een poging om te concurreren met de westerse geneeskunde.

Wetenschap versus intuïtie

Het basisidee achter de westerse geneeskunde is de kennis en wetenschap achter elke behandeling die we kunnen zien. Acupunctuur wordt echter niet als een van die behandelingen beschouwd. Sta eens stil bij alle monumentale effecten die het nemen van één voorgeschreven medicijn op het lichaam kan hebben. Veel voorstanders van de westerse geneeskunde blijven zeggen dat de Verenigde Staten over de hele wereld het beste idee van geneeskunde hebben, maar is het echt waar? Hoewel de effecten van voorgeschreven medicijnen zo groot zijn voor lichaam en geest, weten we echt alles wat de behandeling met individuen doet, of is er een hele waslijst met bijwerkingen die fout kunnen gaan?

Aan de andere kant is de acupunctuurgeneeskunde grotendeels gebaseerd op en geworteld in het feit dat vele duizenden en miljoenen Chinese individuen in staat zijn geweest om snel, gemakkelijk en efficiënt de ziekten en aandoeningen die werden ervaren te verslaan. In plaats van te vertrouwen op solide feiten en wetenschap om te bewijzen dat deze alternatieve geneeswijze werkt, wordt er sterk op intuïtie en gevoel vertrouwd om het hele proces van acupunctuur wortel te laten schieten en zichzelf te verifiëren bij de patiënt.

De voordelen van beide

Hoewel er grote voordelen zijn aan zowel de acupunctuurmethode als de behandelingen van de westerse geneeskunde, is één ding dat we moeten overwegen de nadelen van beide benaderingen, aangezien er waarschijnlijk minder van zijn om te overwegen. Voor de westerse geneeskunde is een idee dat meteen onwenselijk is, het feit dat veel patiënten en individuen wennen aan het medicijn dat ze krijgen. Het zijn lichamen die eraan wennen en ze blijven ongevoelig om behandeld te worden. Bovendien moeten veel mensen hun hele leven medicijnen op recept gebruiken om bepaalde aandoeningen, zoals depressie, op afstand te houden.

Aan de andere kant zijn er weinig nadelen aan het gebruik van acupunctuurtherapie, behalve dat niemand 100% van de tijd zeker is dat de alternatieve therapie zal werken. Hoewel hetzelfde geldt voor de westerse geneeskunde, zou acupunctuur nauwkeuriger moeten zijn in zijn behandelingen.

Wanneer men echter alles overweegt wat met de westerse geneeskunde te maken heeft, in tegenstelling tot acupunctuurtherapie, dan is de kans groot dat hij of zij echt het voordeel van het gebruik van acupunctuur zal inzien. Acupunctuur is een geweldige alternatieve therapie die nooit mag worden afgewezen!

Reactie plaatsen