;

Hoe acupunctuur jou kan veranderen

De "Chi" is waar het bij acupunctuur om draait. Oké, dus er is meer bij acupunctuurtherapie dan alleen het woord 'Chi' mompelen, maar het concept ervan heeft veel, zo niet alles, te maken met de therapie van de acupunctuurmanier. Oude Chinese culturen geloofden dat de "Chi" in het lichaam werd gevonden als de enige energiebron in het lichaam, en er waren ook verschillende energiepaden en lijnen die over deze "Chi" liepen. Elke keer dat iemand pijn ervaart, wordt meestal aangenomen dat de "Chi" verantwoordelijk is. Door veel naalden te plaatsen langs de meest kostbare plekken langs de paden naar de 'Chi', geloven veel mensen in Chinese culturen dat acupunctuur de perceptie van het lichaam en de reactie op wat er binnenin en eromheen gebeurt echt kan veranderen.

De levenswijze van acupunctuur

Een manier waarop acupunctuur je echter zou moeten veranderen, is dat je hele leven onmiddellijk zal veranderen, als je echt in de therapie gelooft. In plaats van dat acupunctuur slechts een vorm van therapie is waarmee je jezelf trakteert wanneer je ziek bent, geloven veel mensen en Chinese professionals in de kunst en therapie van acupunctuur dat het je manier van leven echt zou moeten veranderen. In plaats van acupunctuur te beschouwen als gewoon een behandelingsremedie, zou het hele idee van de therapie je leven moeten veranderen in de manier waarop je je werk doet, je gezin verzorgt en zelfs over de snelweg rijdt. Net zoals yoga bedoeld is om geduld en meditatie te leren, zo wordt ook aangenomen dat acupunctuur de beoefening van ontspanning in het lichaam brengt. Deze ontspanningstechniek moet echter worden bevorderd en er zijn veel mensen die zichzelf elke dag blijven ontspannen, lang nadat ze acupunctuurbehandelingen hebben ondergaan.

Geloof kan alles veranderen

Er zijn nog anderen in de acupunctuurcultuur die beweren dat je echt in de therapie moet geloven voordat het effect begint te krijgen. Ook al past dit aspect van het geloven in de kunst van acupunctuur bij je manier van leven, geloven in de therapie is zeker de bouwsteen om je vertrouwen in de therapie het over te laten nemen. Er zijn veel mensen die al in ideeën over zichzelf en de wereld geloven zonder ze daadwerkelijk te zien. Aan de andere kant zijn er nog steeds mensen die de positieve effecten van acupunctuur zien, maar toch niet in de therapie geloven. Geloof in het systeem van acupunctuur heeft veel te maken met het al dan niet werken voor jou!

Al met al zijn er echter veel tegenstanders en verdedigers van de grote kunst en therapie van acupunctuur. Veel mensen staan aan de ene kant van het hek en beweren dat acupunctuur nep is, terwijl degenen aan de andere kant van het hek volhouden dat de oude Chinezen wisten wat ze deden toen ze het idee en de behandeling van acupunctuur oprichtten. Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijk geloof en of iemand genoeg vertrouwen in het systeem heeft om hem of haar echt het voordeel van acupunctuur te laten ervaren. Maar terwijl u probeert te beslissen of de hele therapie wel of niet echt is, bedenk dan dat duizenden mensen al door het systeem zijn genezen, en dat u het eerst moet uitproberen voordat u het hele idee verwerpt!

Reactie plaatsen