;

Waarom is men met acupunctuur begonnen

Of je nu echt geïnteresseerd bent in de Chinese cultuur en de acupunctuurtherapie nog maar een facet is van waarom de Chinese cultuur heilzaam kan zijn voor ons in het Westen, of dat je echt wilt leren hoe je de kunst van acupunctuur kunt uitoefenen, er is genoeg om meer te weten te komen over deze therapie waarvan beweerd wordt dat ze levens kan redden door het medicatieproces dat ermee gepaard ging. Het eerste dat men zich echter moet realiseren over deze acupunctuurtherapie, is niet alleen hoe het begon, maar ook de vele voordelen en toepassingen die acupunctuur kan hebben bij de vele ziekten die over de hele wereld gangbaar.

Waarom is met acupunctuur begonnen?

Ook al is er geen definitief antwoord op de vraag, er zijn zeker veel theorieën over waarom acupunctuur in de Chinese cultuur is begonnen. In feite is acupunctuur zo lang geleden begonnen in de oude Chinese beschaving dat er sommigen zijn die beweren dat de therapie eenvoudig van generatie op generatie is doorgegeven in een poging om de Chinese cultuur een grote bijdrage te leveren aan de genezingen die een diepgaande invloed kunnen hebben. effect op de hele mensheid.

Hoe werkt acupunctuur?

Er zijn veel manieren waarop acupunctuur op het lichaam kan werken, maar er is over het algemeen maar één theorie uit de Chinese cultuur die een glimp kan geven van het succes van de therapie. Ten eerste zijn er punten op het lichaam - acupunctuurpunten genaamd - die in de westerse samenleving ook vaak drukpunten worden genoemd. Hoe deze punten ook worden genoemd, de Chinese beschavingen geloofden echter dat deze punten verantwoordelijk waren voor het veroorzaken van alle pijn die ze dag in dag uit voelen. De theorie moet op zijn minst een beetje kloppen, hoogstwaarschijnlijk omdat wanneer acupunctuur wordt uitgevoerd op deze acupunctuurpunten door het hele lichaam, wat meestal gebeurt, is dat de symptomen van de ziekte of kwaal die men probeert te genezen, echt niet snel opruimen.

Ook al zijn er in de Chinese cultuur veel mensen geweest die de mensen ervan proberen te overtuigen dat acupunctuur de enige manier is om allerlei soorten ziekten en aandoeningen te behandelen, er zijn genoeg mensen in de medische wereld die niet alleen niet geloven dat acupunctuur werkt door een beroep te doen op de theorie van het placebo-effect, maar ook verder niets doen aan verder onderzoek naar de problematiek. Er zijn echter tal van onafhankelijke onderzoeken geweest die blijven aantonen hoe heilzaam de therapie van acupunctuur in ieders leven kan zijn.

Om acupunctuur populair te maken moet er echter meer worden gedaan dan alleen onderzoek naar het probleem. Meer professionals op medisch gebied moeten opkomen voor wat ze weten dat echt werkt in de acupunctuurtheorie, en dit zijn de mensen die acupunctuur moeten introduceren en onderwijzen in medische instellingen in het hele land. Volgens de gevoelens van veel mensen is dit de enige manier waarop acupunctuur echt zal floreren. Maar als dit eenmaal gebeurt, zullen meer mensen bereid en klaar zijn om de acupunctuurtherapie in zijn of haar eigen leven te leren en te gebruiken!

Reactie plaatsen