;

Stoppen met roken met acupunctuur

Er wonen duizenden mensen in de Verenigde Staten die beweren zelf te hebben geprobeerd te stoppen met roken, maar hun eigen inspanningen stuitten op weerstand van hun lichaam. Als u een van die mensen bent die tevergeefs heeft geprobeerd te stoppen met roken, zijn er veel andere opties die u kunt overwegen. Om te beginnen is acupunctuur een relatief nieuwe therapie in de Verenigde Staten waarvan is aangetoond dat het mensen helpt bij hun rookdoelen. Hoewel er geen wetenschappelijke basis is voor het proces dat acupunctuur rokers helpt te stoppen, blijkt uit onderzoek door particulieren dat acupunctuur een diepgaand effect kan hebben op degenen die snel willen stoppen met roken.

Als je je afvraagt hoe acupunctuur een roker kan helpen met zijn of haar doelen, er zijn eigenlijk nogal wat theorieën die samengaan met de acupunctuurmethode om te beschrijven hoe de roker in staat is om onmiddellijk van de gewoonte af te wijken ten gunste van een nieuwere en gezond lichaam. Het basisprincipe van acupunctuur is echter dat de drukpunten, of acupunten, op het lichaam worden ontspannen en verlicht door het plaatsen van naalden op verschillende delen ervan. Dit hele idee heeft revolutionaire ideeën om ook individuen te laten stoppen met roken.

Overweeg het feit dat de nicotine in sigaretten de neurotransmitter acetylcholine in delen van de hersenen kan afgeven, evenals endorfines die ook verantwoordelijk zijn voor deze grote afgifte van de neurotransmitter. Een theorie over waarom acupunctuur op het lichaam werkt, is dat de effecten van acupunctuur op dezelfde manier werken als nicotine op de hersenen. Door diezelfde neurotransmitters te stimuleren en door de aanmaak van acetylcholine te stimuleren, kan men dezelfde psychosomatische effecten op de hersenen teweegbrengen alsof men aan het roken was. Dit idee is echter revolutionair en veel mensen die acupunctuur beoefenen, zijn letterlijk verbaasd dat er mensen zijn die dit hebben ontdekt.

Er zijn echter veel voordelen aan het proberen van acupunctuur, juist om te stoppen met roken. Net zoals er mensen zijn die sceptisch staan tegenover het hele proces van acupunctuur, is de kans groot dat als iemand het proces heeft ondergaan om hem of haar te helpen met hun doel om te stoppen met roken, hij of zij acupunctuur zal onderschrijven met zijn of haar haar naam. Al met al komt het proces van acupunctuur echt neer op individueel geloof en vertrouwen. Of je momenteel wel of niet in acupunctuur gelooft, is niet wat er toe doet, maar het is de volgende stap om het uit te proberen!

Reactie plaatsen