;

Oorzaken van pijn in de boven rug

De bovenrug en de nek zijn de belangrijkste gebieden in de menselijke anatomie, aangezien ze uit verschillende gewrichten bestaan die met elkaar samenwerken. Wanneer pijn in de bovenrug wordt ervaren, zal dit vrijwel zeker worden veroorzaakt door onevenwichtigheden in de spier en kan het meestal gepaard gaan met veel nek- en schouderpijn. Soms kunnen zelfs de meest onverwachte verwondingen of de gewoonte om een verkeerde houding aan te nemen, bijdragen aan ernstige pijn in deze gebieden, waarbij de laatste meestal wordt veroorzaakt door lange uren achter een computer werken zonder de juiste rugsteun te krijgen. Ondanks het feit dat pijn in de bovenrug enigszins scherp en zeer pijnlijk kan zijn, afhankelijk van de ernst ervan, kunt u er zeker van zijn dat het behoorlijk lang duurt voordat de zaken verergeren. Als je zoiets echt wilt vermijden, dan zijn het aanhouden van een goede houding en het vermijden van de meest ongemakkelijke houdingen tijdens het zitten twee van de eerste stappen die je ooit kunt zetten. Als u echter dieper wilt ingaan op de verschillende oorzaken van pijn in de bovenrug, lees dan verder.

Gewrichtsdisfunctie is een oorzaak van pijn in de bovenrug. Als je het niet wist, zijn je ribben aan de ruggengraat bevestigd, met dank aan twee gewrichten. Elke disfunctie in deze gewrichten kan zeker ernstige pijn in het bovenste deel van uw rug veroorzaken. Het goede nieuws is dat u deze aandoening zelfs met alleen handmatige manipulatie kunt behandelen, en uw arts zal u adviseren om thuis een paar oefeningen uit te voeren om uw ruggengraat en schouders te versterken.

Een andere oorzaak van pijn in de bovenrug is myofasciale pijn, die in termen van de leek wordt genoemd als spierirritatie. Dit komt door veel repetitieve bewegingen en een zeker gebrek aan kracht in je rugspieren. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende situaties, zoals sportblessures, auto-ongelukken of zelfs onvoorziene spierspanningen veroorzaakt door een ongemakkelijke positionering. Je kunt dit eigenlijk behandelen met fysiotherapie, massage of zelfs de traditionele medicamenteuze behandeling die bekend staat als acupunctuur.

Dit zijn slechts twee van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de bovenrug, en als u veel pijn voelt tijdens het maken van bewegingen, kunt u het beste zo snel mogelijk uw arts raadplegen. Maak er altijd een punt van om de concentratie op je eigen houding te behouden, want dat kan op de lange termijn leiden tot ernstige pijn in de bovenrug. Zelfs de eenvoudigste en meest voorkomende houdingen zoals het vasthouden van een telefoon tussen je hoofd en schouder kunnen hieraan bijdragen. Voor vrouwen met grote borsten kunt u sportbeha's dragen die voldoende ondersteuning bieden en zo pijnverlichting in de bovenrug geven.

Reactie plaatsen