;

De oorzaken van chronische rugpijn

Chronische rugpijn is iets dat veel mensen ervaren. Deze aandoening kan echt een negatief effect hebben op hun levensstijl. Degenen die regelmatig last hebben van rugpijn zijn niet in staat om veel van de dingen te doen die ze graag doen. Vanwege de ernst van deze aandoening wordt het ten zeerste aanbevolen dat iedereen zich inspant om deze te vermijden. Door de veelvoorkomende oorzaken van rugpijn te kennen, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen dat u het ervaart. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van rugpijn.

Een slechte houding – dit is een van de grootste en meest voorkomende oorzaken van rugpijn bij jonge mensen. Een slechte rughouding gedurende een lange periode kan leiden tot overmatige belasting van uw rug. Een slechte rughouding belast de delen van uw rug die er niet op gebouwd zijn om deze te dragen. Na verloop van tijd zal deze soort zijn tol eisen en resulteren in pijnlijke plekken op je rug. Om dit te voorkomen, moet u tijdens het zitten, staan of lopen altijd de juiste houding aannemen. Wat je ook doet, je moet altijd proberen je rug recht te houden. Vermijd slungelig, gehurkt of te ver achterover leunen. Een rechte rug is een gezonde rug die pijnvrij is. Dat moet je dus altijd zo houden.

Leeftijd – naarmate mensen ouder worden, worden onze spieren en botten zwakker. Een van de belangrijkste delen van ons lichaam die merkbaar verslechteren met de leeftijd, zijn onze ruggen. Na verloop van tijd kan het voor ons steeds moeilijker worden om onze rug recht te houden. Dit betekent dat we de neiging hebben om een slechte houding aan te nemen naarmate we ouder worden. Als je een slechte houding koppelt aan zwakkere botten en spieren, kan dit leiden tot hevige rugpijn die regelmatig voorkomt. Naarmate je ouder wordt, is het erg belangrijk dat je manieren vindt om je botten en spieren te versterken. Dit kan door middel van lichaamsbeweging en het nemen van supplementen.

Medische aandoeningen - soms komt rugpijn niet voort uit de spieren en botten van uw rug. Er zijn ook gevallen dat een ander medisch probleem de rugpijn veroorzaakt. Van blaasproblemen en leverproblemen is bekend dat ze ongemak en pijn in de rug veroorzaken. Bepaalde virale infecties, obesitas en overmatig roken kunnen ook rugpijn veroorzaken. Zwangerschap omvat ook rugpijn als een van de oorzaken.

Verwondingen - verschillende verwondingen kunnen rugpijn veroorzaken, zelfs als de verwonding al is genezen. Er zijn veel sportblessures die leiden tot chronische rugpijn lang nadat de eigenlijke blessure is behandeld en genezen. Soms is de enige behandeling voor dit soort rugpijn een normale dosis pijnstillers. Degenen met ernstige rugletsels moeten uitgebreide fysiotherapie ondergaan.

Reactie plaatsen