;

Acupunctuur een alternatief voor geneesmiddelen op recept

Er zijn duizenden mensen die worden toegebracht met fysieke en mentale aandoeningen en veel mensen krijgen elk jaar de diagnose van deze problemen. Wat echter verontrustend is, is het feit dat deze patiënten vaak gewoon voorgeschreven medicijnen krijgen om de symptomen die ze hebben te behandelen, alsof medicijnen op recept de wonderdoeners zijn van de samenleving die rondspringt om hulp te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Een methode waar veel mensen echter geen gewicht aan hechten, is acupunctuur. Er zijn veel redenen waarom zelfs de vermelding van de alternatieve therapie van acupunctuur de aandacht kan trekken, maar het lijkt erop dat de westerse samenleving als geheel te afhankelijk wordt van voorgeschreven medicijnen. Alles van Zoloft tot Xanax wordt aan patiënten gegeven om alles te behandelen, van ernstige depressie tot veelvoorkomende virale infecties.

Er moet echter meer onderzoek worden gedaan naar de effectiviteit van de therapie van acupunctuur en hoe het uiteindelijk in staat zou zijn om voorgeschreven medicijnen helemaal te helpen, zo niet te vervangen. Maar ongeveer 10 jaar geleden, in 1998, voltooide de Universiteit van Arizona een dubbelblind onderzoek naar de effectiviteit van acupunctuur.

In deze studie werden patiënten die aan depressie leden behandeld met acupunctuur, terwijl de andere groep werd onderworpen aan periodes van psychotherapie en voorgeschreven medicatie. Aan het einde van het onderzoek door de universiteit ontdekten ze dat de patiënten die een depressie hadden opgelopen, de meeste van hun symptomen verlichtten door de therapie van acupunctuur. Sindsdien zijn er andere privé-onderzoeken gedaan, maar geen enkele groot genoeg die echt autoriteiten op medisch gebied aantrok. Maar toch, het feit dat het onderzoek aan de Universiteit van Arizona in het voordeel van acupunctuur wees, roept de vraag op waarom er niets aan is gedaan.

Aangezien is aangetoond dat acupunctuur met succes depressiesymptomen kan behandelen, moet er zeker meer geld en onderzoek komen dat licht werpt op het feit en tot de conclusie komt dat Amerika en de westerse samenleving de therapie van acupunctuur vollediger moeten opnemen in de behandeling van verschillende aandoeningen.

Een van de problemen bij het vervangen van geneesmiddelen op recept door acupunctuur is echter het feit dat geneesmiddelen op recept wetenschappelijk onderbouwd zijn. Terwijl de effecten van voorgeschreven medicijnen duidelijk kunnen worden gezien door de foto's in de hersenen van de patiënt te volgen, kan acupunctuur niet gemakkelijk worden bestudeerd, daarom worden de fysiologische effecten van een dergelijke therapie niet gemakkelijk omarmd. Maar waarom is de westerse samenleving en Amerika in het algemeen bang voor het onbekende? Misschien is de reden dat veel mensen hun rijkdom beschouwen als te liggen in de informatie en kennis die ze kennen.

Al met al is echter al bewezen dat acupunctuur effectief is door de duizenden mensen in Amerika en de westerse samenleving die meer willen weten over de therapie. Het is nu tijd om het medische veld te infiltreren en alle onderzoekers en artsen te bombarderen met nauwkeurige beelden van hoe het werkt en hoe het een effectieve manier kan zijn om de behoefte aan medicijnen op recept kwijt te raken!

Reactie plaatsen