;

Acupunctuur: vragen en antwoorden

Of u nu nieuw bent in het ontdekken van acupunctuur of een professional in het veld bent, de kans is groot dat u altijd al graag heeft willen leren over nieuwe therapieën en trainingstechnieken. In de Amerikaanse samenleving is acupunctuur een therapie die onlangs is geïntroduceerd en door een heleboel mensen populairder is gemaakt. Aan de andere kant weten de Chinese beschavingen al lang over acupunctuur en de effectiviteit ervan op het lichaam. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg en er valt nog veel meer te leren over de eeuwenoude therapie van acupunctuur.

Vraag 1: Werkt acupunctuur voor alle kwalen?

Antwoord 1: Er zijn veel mensen die geloven dat acupunctuur voor alle kwalen zal werken, maar er zijn waarschijnlijk enkele ziekten en kwalen die gewoonweg niet door acupunctuur kunnen worden genezen. Om te beginnen is er weinig onderzoek gedaan om te zien of de acupunctuurtherapie zal werken voor mensen die lijden aan hiv en aids. Afgezien van deze twee ziekten zijn er echter waarschijnlijk honderden andere veelvoorkomende kwalen die ook niet worden genezen door de eeuwenoude techniek. Bovendien is het niet mogelijk dat elke afzonderlijke ziekte en aandoening kan worden bestudeerd door de therapie van acupunctuur, dus er zijn slechts enkele gevallen en ziekten waarvan niet bekend is of acupunctuur al dan niet succesvol is!

Vraag 2: Zal acupunctuur ziektes voorkomen?

Antwoord 2: Chinezen geloven dat de drukpunten langs het lichaam verantwoordelijk zijn voor de meeste lichamelijke pijn die we voelen. Door dit te geloven, zou de theorie echter ook moeten uitgaan van het feit dat door het beoefenen van acupunctuur er natuurlijk enkele ziekten zullen zijn die automatisch worden vermeden? Natuurlijk vereist het vermijden van dit soort ziekten meestal een strikte naleving en beoefening van acupunctuur bijna dagelijks, zo niet alleen regelmatig in een poging om preventieve zorg in het lichaam te bevorderen.

Vraag 3: Waarom is acupunctuur ontstaan?

Er zijn veel theorieën over de reden waarom acupunctuur is ontstaan en hoe het tot stand kwam in de Verenigde Staten, naast vele andere landen, maar niet veel discussies werpen licht op de vraag waarom deze therapie is ontstaan. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakte de afwezigheid van medicijnen in de oude Chinese beschavingen echter een verlangen naar een medische therapie die zou werken voor bijna elke ziekte, ziekte of kwaal die mensen voelden. Ook al is deze therapie niet wetenschappelijk onderbouwd, er valt nog veel te leren van de therapie waar Chinese culturen al zoveel jaren zwaar op vertrouwen.

Dit zijn slechts enkele van de vragen en mysteries rond de beoefening van acupunctuur. Er zijn tal van professionele acupunctuurtherapeuten over de hele wereld, vooral in de Chinese cultuur, die ook zullen helpen bij het beantwoorden van eventuele andere vragen. Uiteindelijk komt het echter neer op het echte voordeel van acupunctuur dat mensen zou moeten leiden tot hun vertrouwen in deze therapie die over de hele wereld is gekomen!

Reactie plaatsen