;

De geschiedenis van de acupunctuur geneeskunde

Er zijn veel eeuwenoude medicijnen die al duizenden jaren worden gebruikt bij de behandeling van tal van problemen, veel van deze fysieke maar er zijn ook emotionele problemen die kunnen worden genezen met alternatieve therapieën. Een dergelijke therapie heet acupunctuur en veel mensen geloven dat dit een neptherapie is die in de Chinese cultuur is ingesteld om meer invloed te hebben op de westerse samenleving. Hoewel het waar is dat acupunctuur een grote invloed heeft gehad op de westerse samenleving en Amerika in het algemeen, is de mythe over hoe het begon, volledig onjuist. Als je echt niet weet hoe acupunctuur is begonnen, dan zijn hier een paar stukjes informatie die je moet weten om te geloven dat acupunctuur een echte therapie is:

Acupunctuur werd duizenden jaren geleden gebruikt

In een poging om alle mythen of ongeloof op het gebied van acupunctuur te ontkrachten, werd deze therapie eigenlijk heel veel eeuwen geleden ingesteld in de oude Chinese beschavingen. Veel Chinese professoren en artsen die regelmatig over acupunctuur spreken, zijn het er over het algemeen over eens dat acupunctuur door de Chinezen is ingesteld omdat ze geen echte vormen van geneeskunde hadden. Er bestond niet zoiets als chloroform in oude Chinese beschavingen en er waren ook geen andere echte medicinale behandelingen van welke aard dan ook, behalve degene die ze vonden en voor zichzelf hielden.

Welke ziekten heeft acupunctuur oorspronkelijk genezen?

De Chinezen gebruikten acupunctuurtherapie om alles te genezen, van verkoudheid en hoofdpijn tot mysterieuze ziekten die het lichaam leken over te nemen. Er is niet één lange lijst van ziekten en aandoeningen waarvoor acupunctuur verantwoordelijk was voor het genezen, maar acupunctuurtherapie werd over het algemeen gebruikt en werd gebruikt om vrijwel elk type ziekte en kwaal dat zich voordeed te behandelen. Reeds vermeld was het feit dat acupunctuurtherapie werd gebruikt om verkoudheid en hoofdpijn te behandelen, maar enkele van de andere ziekten die gemakkelijk genezen hadden kunnen worden met acupunctuur toen het voor het eerst begon, omvatten zaken als constipatie, artritis, oorpijn, tandpijn, evenals maagklachten. Al deze dingen werden van nature ervaren door zowel de oude Chinezen als andere mensen over de hele wereld, wat ertoe leidt dat veel mensen geloven dat ze ook van nature werden genezen door het gebruik van acupunctuur.

Hoe verspreidde acupunctuur zich?

Er zijn veel theorieën over hoe de introductie van acupunctuur naar andere landen over de hele wereld werd gebracht. Maar toen het nieuws dat acupunctuur echt een goede vorm van therapie was zich over de hele wereld verspreidde, waren er natuurlijk mensen die verantwoordelijk waren voor de introductie en het onderwijzen van de methoden. In de Verenigde Staten werd acupunctuur tot voor kort echter niet in echte wijdverbreide gebieden beoefend, maar het voordeel dat acupunctuur de Verenigde Staten heeft opgeleverd, is gedurende de hele tijd hier zo groot geweest.

Alles bij elkaar genomen, is de geschiedenis van acupunctuurtherapie echt een geweldige prestatie geweest die veel mensen de wondertherapie hebben genoemd die alles oplost. Hoewel de Chinezen weten dat acupunctuur echt alle wonden kan helen, zijn er nog steeds enkele sceptici die hun eigen twijfels hebben over acupunctuurtherapie!

Reactie plaatsen