;

Dieren behandelen met acupunctuur

Het is al lang bekend dat acupunctuur een geweldige manier is om veel aandoeningen en ziekten te behandelen met de alternatieve therapie die acupunctuur wordt genoemd. De therapie heeft veel voordelen en wordt letterlijk over de hele wereld beoefend. Hoewel er veel vragen moeten worden gesteld over hoe het hele proces werkt, zijn veel mensen prima en tevreden met het feit dat ze geen empirische gegevens nodig hebben om te zien dat acupunctuur echt werkt. Maar een kwestie waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht, is of dieren al dan niet onderworpen kunnen worden aan dezelfde alternatieve therapie van acupunctuur als mensen. Dit is natuurlijk een delicate kwestie waar veel mensen niet licht over denken, maar als het gaat om huisdieren die in huis leven, zijn er ook veel mensen die zich zorgen maken over de gezondheid van hun dieren. Hier is wat stof tot nadenken wanneer u probeert te beslissen of acupunctuur bij dieren het beste is voor uw huisdier:

Werkt acupunctuur bij huisdieren?

Net zoals er mensen zijn die zeggen dat acupunctuur geen therapie is en niet werkt bij mensen, zijn het dezelfde mensen die gewoonlijk stellen dat acupunctuur ook niet werkt bij huisdieren. Aan de andere kant zijn er mensen die in acupunctuur voor uitsluitend mensen geloven en beweren dat acupunctuur de dierenwereld niet bereikt. Desalniettemin is er ook geen echt en hard bewijs voor of het tegendeel dat dierenacupunctuur wel of niet zou moeten worden beoefend. Ook al is er minder acupunctuur toegepast bij honden, katten en andere dieren, het feit dat de alternatieve therapie gewoonlijk niet op dieren wordt toegepast, zou licht moeten werpen op het feit dat het niet werkt, of in ieder geval niet al te goed!

Wordt acupunctuur bij huisdieren toegepast?

Hoewel de sceptici van acupunctuur niet genieten van de gedachte om acupunctuur te laten oefenen op hun geliefde huisdieren, is het waar dat er enkele gecertificeerde acupunctuurtherapeuten zijn die een acupunctuurtherapie zullen uitvoeren op hun katten, honden en andere huisdieren. Alleen omdat acupunctuur voor mensen werkt, wil nog niet zeggen dat het ook niet voor huisdieren kan werken. Aan de andere kant zijn er ook mensen die acupunctuur bij mensen beoefenen, die ook zeggen dat acupunctuur niet op dieren mag worden toegepast.

Desalniettemin geloven sommige mensen dat dezelfde drukpunten die op een mens kunnen worden gevonden, ook op een hond of een kat kunnen worden gevonden. Van deze honden en katten wordt ook gezegd dat ze een energiebron hebben, zoals de Chi bij mensen, en die energiebron is waar katten en honden al hun pijn vandaan halen. Het hele idee om acupunctuur bij katten en honden te beoefenen is echter rechtstreeks afkomstig van degenen die de alternatieve therapie al op mensen en zichzelf toepassen. Er zijn zelfs gevallen geweest waarin het beoefenen van acupunctuur bij huisdieren, waaronder honden en katten, heeft gewerkt, maar er is geen substantieel aantal huisdieren dat is genezen door acupunctuur.

Wanneer u overweegt uw huisdier te laten behandelen met acupunctuur, hoeft u alleen maar de vele voordelen en nadelen hiervan in overweging te nemen. Als iemand echter echt een voorstander is van acupunctuur, is de kans groot dat hij of zij het ook voor zijn huisdieren zal vertrouwen!

Reactie plaatsen