;

Pijnverlichting vinden door middel van acupunctuur

Ook al zijn er tal van manieren om verschillende kwalen in het lichaam te behandelen, een van de manieren waarvan de oude Chinezen dachten dat iedereen er baat bij zou hebben, is de techniek van acupunctuur. Er zijn echter genoeg redenen om aan te nemen dat acupunctuur werkt, en een van de bewezen manieren waarop acupunctuur werkt, is door actieve pijnverlichting. De reden dat het woord 'actief' voor de uitdrukking 'pijnverlichting' is gezet, is omdat er veel mensen zijn die het grootste deel van hun leven voortdurend pijn ervaren. De actieve pijn die ze in hun lichaam voelen stopt meestal nooit; hoe pijnlijk deze lichamelijke kwalen ook kunnen zijn, behalve de Chinezen hebben veel mensen ontdekt dat acupunctuur voor hen heeft gewerkt. Het is een uitstekende therapie om mee bezig te zijn.

Een van de redenen waarom mensen vinden dat acupunctuur een geweldige therapie is om pijn te verlichten, is om te beginnen dat veel mensen met artritische delen van het lichaam hebben ontdekt dat hun problemen onmiddellijk genezen en verdwijnen wanneer ze op de een of andere manier aan acupunctuur zijn blootgesteld. Verder zijn er allerlei soorten mensen die beweren dat ze chronische pijn en andere pijnbronnen die ze voelen afweren door de constante en dagelijkse routine en het gebruik van acupunctuurtherapie. Inderdaad, net zoals er massagetherapeuten zijn die pijn kunnen laten verdwijnen door het draaien, trekken en duwen van het lichaam in zijn puurste vorm, zijn er veel mensen die geloven dat acupunctuur altijd de manier is geweest om chronische pijn in het lichaam te genezen .

Kan chronische pijnverlichting echter worden bereikt met de succesvolle behandeling van acupunctuur? Ook al is er veel bewijs dat aantoont dat het kan, er zijn nog steeds genoeg mensen die vinden dat acupunctuurtherapie gewoon niet voor hen werkt. Misschien is een belangrijk onderdeel van de acupunctuurtherapie echter de overtuiging dat deze oude therapie echt werkt. Dit wil echter niet zeggen dat het placebo-effect een rol speelt bij de mensen die vinden dat acupunctuur hun ziekte echt geneest. Aan de andere kant hebben oude Chinese beschavingen altijd het gevoel gehad dat het niet geloven in een bepaalde manier om iets te doen, zoals medicijnen, erop zou wijzen dat de medicijnmethode niet per se effectief zou zijn voor die persoon.

Er zijn echter genoeg onderzoeken geweest die aantonen dat de Chinese culturen gelijk hebben als ze zeggen dat acupunctuur echt werkt. Om te beginnen voerde de Universiteit van Arizona slechts tien jaar geleden een onderzoek uit dat aantoonde hoe depressieve mensen van de pijn af konden komen die ze voelden door middel van acupunctuurtherapie. Afgezien van die studie zijn er echter ook individuele en privéstudies gedaan in onofficiële onderzoekscentra die gegevens hebben die het tegendeel bewijzen van iedereen die beweert dat acupunctuur een hoax is.

Maar om echt te weten of acupunctuur al dan niet werkt voor pijnverlichting, moet men de therapie voor zichzelf proberen om echt te weten wat werkt. Acupunctuur is tenslotte een fysiotherapie en de enige goede manier om erachter te komen is om jezelf eerst aan de behandeling te onderwerpen!

Reactie plaatsen